Петренко пояснив, хто повинен платити за окуповані території у разі підвищення тарифів на електрику

Петренко пояснив, хто повинен платити за окуповані території у разі підвищення тарифів на електрику

Сплачувати у разі підвищення тарифу на електроенергію за користувачів на тимчасово окупованих територіях повинна росія. Таку думку висловив доктор політичних наук, експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна” Ігор Петренко в ефірі телеканалу “Ми-Україна”.

За його словами, саме росія винна у тому, що тарифи на електроенергію в Україні виростуть.

"За тимчасово окуповані території відповідальність лежить на тому, то їх окупував - на російській федерації. Тому вони мають це забезпечувати і так далі. Це зрозуміло, що вони там цього зробити не в змозі абсолютно. Думаю, що після звільнення наших територій наші енергетики швидко відновлять нормальне життя, як це було в Херсоні, у Харківській області, в багатьох інших деокупованих частинах. Тому я думаю, що тут на росію сподіватися не варто. Росія має заплатити за все, в тому числі і заплатити за те підвищення тарифу, яке скоріше за все в нас буде. Тому що вона є головною причиною", - наголосив Петренко.

Народний депутат України, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк зі свого боку додав, що люди на окупованих територіях повинні відповідально ставитися до того, щоб в їхніх домівках були тепло та світло.

"Ми маємо дати людям на окупованих територіях надію, що наші Збройні Сили звільнять тимчасово окуповані території. Ми в це віримо. І українці, які сьогодні проживають на тимчасово окупованих територіях, вони повинні теж не втрачати надію на те, що Збройні Сили прийдуть і звільнять ці території. Але так само вони мають відповідально ставитися до того, щоб і в їхніх домівках було тепло, в їхніх домівках було світло. Ми сьогодні повинні бути як ніколи об'єднані як одна країна, як ми були об'єднані 24-25 лютого", - зазначив Нагорняк.

Як повідомляли "Ми-Україна", українцям варто і надалі економити електроенергію, щоб компанії могли її експортувати і отримувати прибуток. Про це заявив народний депутат України, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Головне