Персональні дані абонентів не постраждали: у "Київстар" спростували заяву російських хакерів

Персональні дані абонентів не постраждали: у

У пресслужбі мобільного оператора "Київстар" спростували заяву російських хакерів і заявили, що персональні дані абонентів не постраждали.

Відповідну заяву зробила речниця оператора Ірина Леліченко. Російське хакерське угруповання "Солнцепек" взяло на себе відповідальність за кібератаку. Вони сказали, що начебто знищили 10 тис. комп'ютерів, понад 4 тис. серверів та отримали дані абонентів, зокрема, ПІБ, паспортні дані та адреси. Йшлося також про дані, які начебто належать українським військовим.

Як повідомила речниця компанії Ірина Леліченко, дані абонентів у безпеці, а інформація про знищені комп`ютери та сервери "Київстару" не відповідає дійсності.

"Те, що ми бачимо на скріншотах з ворожих телеграм-каналів – якісь навмання зібрані технологічні дані, що не належать до персональних даних наших абонентів", - розповіла Леліченко.

Вона також зазначила, що персональні дані абонентів мобільного оператора "Київстар" у безпеці. При цьому інформація про начебто знищення "комп`ютерів і серверів" Київстару - також не є правдою, додала речниця.

Нагадаємо, мобільний зв'язок та інтернет у користувачів "Київстар" має з'явитися вже сьогодні, 13 грудня. Відновити фіксований інтернет упродовж дня також планують для домогосподарств, інформує пресцентр Служби безпеки України. Відновлення критичних уражень потребує часу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, спеціалісти компанії "Київстар" продовжують роботи з відновлення усіх послуг після хакерської атаки. Станом на 20:00 12 грудня вже вдалося частково відновили роботу послуг фіксованого зв'язку.

Головне