Перший український фільм, який здобув "Оскар": де дивитися документальну стрічку "20 днів у Маріуполі"

Перший український фільм, який здобув

Вперше в історії український фільм "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова отримав Оскар, передає сайт "Вікна".

Також документальна стрічка отримала премію BAFTA, Sundance та премію Гільдії режисерів Америки.

“Це перший український “Оскар” в історії. Я вдячний. Але я, напевно, перший режисер на цій сцені, який хотів би ніколи не робити цього фільму, не виходити на цю сцену. Якби я міг обміняти цей “Оскар” на те, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста, щоб росіяни ніколи не вбивали десятки тисяч моїх співвітчизників… Та я не можу змінити історію, не можу змінити минуле. Проте всі ми разом можемо зробити так, щоб виправити історію зараз, щоб правда перемогла. І щоб загиблих людей Маріуполя й тих, хто віддав своє життя, ніколи не забули”, - виступив з промовою Чернов.

Варто зазначити, що кінострічка “20 днів у Маріуполі” розповідає про перші бойових дій у тимчасово окупованому місті, які розпочалися під час повномасштабного вторгнення російської федерації.

Наразі на українських стримінгових платформах фільм поки недоступний. Але можна придбати перегляд тут:

Нагадаємо, що головною місією туру стала боротьба з російською пропагандою та нагадування американцям про жахливу трагедію та війну в Україні задля продовження допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна", минулої ночі у готелі Beverly Hilton в Лос-Анджелесі пройшла 81 церемонія премії "Золотий глобус".

Головне