Перевірка військкоматів: НАЗК виявило необґрунтовані активи на 255 млн грн за пів року

Перевірка військкоматів: НАЗК виявило необґрунтовані активи на 255 млн грн за пів року

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) при моніторингу способу життя керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) виявило необґрунтовані активи або підозри щодо незаконного збагачення на суму понад 255 мільйонів 629 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Серед осіб, щодо яких винесено обвинувачення, є колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов та його підлеглий Денис Галушко, а також керівники Дніпропетровського обласного та Симбірського районного ТЦК.

Агентство наголосило на тому, що зменшення ризиків корупції можливе завдяки цифровізації всіх відповідних процесів.

Голова НАЗК Олександр Новіков підкреслив важливість дотримання стандартів доброчесності в галузі безпеки та оборони, особливо в умовах широкомасштабної збройної агресії російської редерації.

Також було зазначено, що НАЗК вже у 2022 році провело докладний аналіз процесів перетину кордону, виявило схеми і корупційні ризики, виявило недоліки та прогалини в законодавстві та розробило пропозиції щодо їх усунення.

Нагадаємо, 19 жовтня НАЗК виявило факти незаконного збагачення керівника районного ТЦК Одеси. Начальник Малиновського районного територіального центру комплектування Вячеслав Кушнеров незаконно збагатився на майже 47 мільйонів гривень.

о у травні минулого року подружжя воєнкома придбали квартиру в Одесі площею 111,1 кв.м вартістю 600 тисяч гривень, яку через рік продали за 7,56 мільйонів гривень.

Також дружина Кушнерова придбала автомобіль Toyota Highlander вартістю майже 1,9 мільйонів гривень, який згодом був проданий за 2 мільйона гривень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський провів кадрові зміни в СБУ.

Головне