Перемир'я все: Ізраїль поновив наступ на Сектор Гази

Перемир'я все: Ізраїль поновив наступ на Сектор Гази

Сили оборони Ізраїлю у п'ятницю, 1 грудня, відновили бойові дії проти терористичного угруповання ХАМАС на території Сектору Гази після семиденного перемир'я. Ізраїльська сторона заявила, що бойовики порушили домовленості. 

"ХАМАС порушив оперативну паузу, а крім того, обстріляв територію Ізраїлю. ЦАХАЛ відновив бойові дії проти терористичної організації ХАМАС у Секторі Гази", - йдеться у заяві ЗС Ізраїлю.

У ЦАХАЛ також зазначили, що їхні літаки вже завдали ударів по цілям угруповання на палестинській території.

На мить відновлення боїв в Ізраїлі з черговим візитом як раз перебував очільник американського зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкен. За день до цього він мав розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, під час якої наголосив, що "масові втрати серед цивільного населення" на півночі Сектора Гази не має повторитися ще й на півдні палестинського анклаву. 

Як відомо, як Нетаньяху, так і інші ізраїльські політики постійно заявляли, що перемир'я не буде постійним і на якомусь етапі війна відновиться. 

Нагадаємо, Ізраїль заявив, що неодмінно знищить терористичне угруповання ХАМАС, яке керує Сектором Гази, у відповідь на напад бойовиків на територію Ізраїлю 7 жовтня. Того дня нападники вбили в мирних ізраїльських кібуцах 1200 осіб та захопили 240 заручників. За останніми даними, сукупне число звільнених з полону бойовиків бранців сягнуло 105 осіб. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 30 листопада, у Єрусалимі сталася стрілянина, в результаті якої загинуло троє людей. Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики угруповання ХАМАС.

 

Головне