Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися в першій половині 2024 року, - Шмигаль

Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися в першій половині 2024 року, - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує на прогрес у процесі євроінтеграції на цьому тижні: переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися в першій половині 2024 року.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Euractiv.

“Ми очікуємо отримати схвалення Європейської ради на найближчому засіданні цього тижня. Віримо, що зможемо розпочати переговори про вступ до ЄС у першій половині 2024 року”, – сказав Шмигаль.

Окрім цього, прем’єр-міністр висловив сподівання, що європейські партнери погодять початок переговорів без додаткових поправок, як і запропонувала Європейська комісія.

“Президент (Євроради, – ред.) Шарль Мішель назвав 2030 рік можливим цільовим роком для подальшого розширення ЄС, але ми зробимо все можливе для України, щоб це відбулося раніше, одразу після нашої перемоги”, – додав він.

Голова уряду пообіцяв, що Україна готова “дуже швидко виконати своє домашнє завдання” — щонайбільше за два роки.

Нагадаємо, у лютому президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговорна рамка про вступ України до ЄС “навряд чи буде готова” до початку виборів у Євросоюзі, які відбудуться в червні 2024 року.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Єврокомісія пообіцяла представити переговорну рамку щодо вступу України в Європейський Союз не пізніше 12 березня. 

Головне