Переговори щодо "зернової угоди" можуть пройти в Стамбулі

Переговори щодо

Технічні переговори щодо активації Чорноморської зернової ініціативи можуть пройти в Стамбулі, у Туреччині.

Про це повідомило турецьке видання “Сабах”.

“Технічні переговори між Москвою та Києвом щодо активації коридору можуть відбутися в Стамбулі”, - йдеться в статті.

Як зазначається, Туреччина разом з Організацією Об’єднаних Націй працює над проєктними пропозиціями, аби зробити коридор функціональним та запобігти таким чином глобальним проблемам, міграції та внутрішній нестабільності в слаборозвинених країнах.

“Бажаючи миру в регіоні, Анкара прагне якомога швидше відродити Чорноморську ініціативу замість альтернативних маршрутів”, - пише видання.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на перший прохід новим зерновим коридором корабля, який вийшов з Одеського порту.

“Щойно Україна зробила важливий крок до відновлення свободи судноплавства в Чорному морі. Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор, вийшовши з Одеського порту. Зараз воно прямує до Босфору”, – заявив глава держави.

За словами Зеленського, раніше Україна офіційно повідомила Міжнародну морську організацію про роботу коридору.

Напередодні з порту Одеси вийшло перше за місяць судно. Воно рухається тимчасовим коридором, організованим Україною. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Пітер Стано заявив, що зусилля з відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи тривають. Він також зазначив, що “рано чи пізно вдасться відродити цю ініціативу, тому що вона дуже важлива для всіх, особливо для населення, яке страждає від зростання цін” через дії рф.

Головне