Пенсії і зарплати: Шмигаль розповів, чи будуть затримки з "соціалкою" цьогоріч

Пенсії і зарплати: Шмигаль розповів, чи будуть затримки з

Попри війну держава продовжує повною мірою виконувати соціальні зобов'язання перед українським народом. На поточний рік у держбюджеті закладено 469 мільярдів гривень на соціальне фінансування, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на щорічній пресконференції за підсумками роботи уряду.

"З 1-го березня цього року уряд втретє з початку повномасштабного вторгнення розпочав індексацію пенсій на 8%. Все буде вчасно - і індексація і виплати.  Всі інші понад три десятки соціальних зобов'язань уряд і країна виконують повною мірою, ми не затримуємо соціальних виплат і весь спектр "соціалки" у нас виконується, не зважаючи на війну", - зазначив він.

Як відомо, з 1 березня українським пенсіонерам осучаснили показник середньої зарплати у їхній пенсійній виплаті на коефіцієнт 1,0796, тобто майже на 8%. Кому саме перерахували виплати, чому саме на на 7,96% і як на пенсійні нарахування вплине прожитковий мінімум та підвищення мінімальної зарплати читайте в матеріалі "Ми-Україна" "Індексація пенсій та перегляд доплат до них: які остаточні умови перерахунку у 2024 році".

Нагадаємо, також з 1 березня змінюється алгоритм нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за останні два роки під час повномасштабної війни Україна отримала понад 75 мільярдів доларів зовнішньої допомоги. У 2022 році було залучено близько 37 мільярдів доларів, а в 2023 році - понад 42 мільярдів.

Головне