Пашинян звинувачує Азербайджан у підготовці до вторгнення

Пашинян звинувачує Азербайджан у підготовці до вторгнення

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинувачує Азербайджан у підготовці до вторгнення. Він також звинуватив сусідню країну у політиці військового тиску на Вірменію.

Про це він заявив перед початком засідання, передає видання RFI.

Пашинян також звинуватив Азербайджан в "агресивних діях" і нагадав про "перспективне перетворення військової ескалації конфлікту на повномасштабну війну". При цьому, як зазначив прем'єр, Азербайджан відхилив ідею проведення делімітації кордону, а натомість продовжує чинити військовий тиск на країну.

На початку було запропоновано провести делімітацію кордону між двома країнами по всій протяжності. Проте в Баку захотіли розділити процес на кілька етапів.

"Азербайджан, схоже, уникає і цього варіанту, і наш аналіз показує, що для цього може бути одна причина, і цією причиною може бути, наприклад, початок воєнних дій на деяких ділянках кордону з перспективою перетворення військової ескалації конфлікту на повномасштабну війну проти Республіки Вірменія", - пояснив Нікол Пашинян.

Вірменський прем'єр також додав, що "Азербайджан, всупереч домовленості, назвав створену ним комісію державною комісією з делімітації державного кордону між Азербайджанською Республікою і Республікою Вірменія, опустивши компонент безпеки".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вранці 13 лютого азербайджанські збройні сили застрелили двох вірменських військових. Міністерство оборони Вірменії стверджує, що азербайджанські збройні сили рано-вранці цього дня відкрили вогонь по позиціях вірменських військ.

Головне