Партизани в Маріуполі: з осені рух спротиву успішно працює без втрат

Партизани в Маріуполі: з осені рух спротиву успішно працює без втрат

Рух спротиву в окупованому Маріуполі є організованим і достатньо сталим. Це явище є не надто масовим, проте його діяльність допомагає місцевому населенню і далі залишатися проукраїнськи налаштованим. Більше про партизанів в місті в ефірі "Ми-Україна" розповів радник міського голови Петро Андрющенко.

"Це організований рух, а не поодинокі випадки. Це справжній самоорганізований рух спротиву, він потрохи зростає. Це не може бути таким масовим явищем, як би ми хотіли. Однак завдяки цьому руху спротиву настрої в Маріуполі відверто своєю більшістю є проукраїнськими. У тому числі це прямий наслідок того, що люди бачать, що поруч з ними хтось готовий до активних дій, не просто чекає на Україну, а робить все,щоб якнайшвидше повернуся український прапор над Маріуполем", - розповів він.

Андрющенко визнав, що відразу після будь-яких диверсій в місті активізуються репресії та пошукові заходи. Однак Маріуполь є тим містом, в якому репресивно-фільтраційні заходи набрали максимальних обертів ще на самому початку повномасштабної війни і окупантам вже більше нічого придумати, що могло б ще погіршити життя людей з проукраїнською позицією.

"За цей рік з копійками ми всі навчилися обходити всі заходи, навчили наших людей, як це робити. І я можу сказати, що приблизно з листопада, маріупольський спротив іде без втрат після будь-яких акцій, які б вони не проводили. Це вже досвід, і росіяни нічого не можуть цьому протиставити", - наголосив він.

Як відомо, днями партизани підпалили базу росіян в окупованому Маріуполі. Вона розташовувалася поблизу зруйнованого заводу "Азовсталь". За даними місцевої влади, з травня в тому районі регулярно фіксували техніку окупантів, а також багаторазово спостерігали роботу російської ППО. Попередньо, в результаті пожежі постраждали чи загинуло щонайменше 10 окупантів. Згоріло три вантажівки , казарма та щонайменше п'ять легкових автомобілів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російська окупаційна армія у Маріуполі залишає після себе тільки руїни, місто доведеться відбудовувати практично з нуля.

Головне