Парламент Німеччини проголосував проти передачі Україні далекобійних ракет Taurus

Парламент Німеччини проголосував проти передачі Україні далекобійних ракет Taurus

Відхилили резолюцію про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus, яку винесла на голосування фракція Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів. 

"Звичайно, ВДП виступає за постачання Україні ракет Taurus. Але я вважаю неприйнятним вести такі дебати “на плечах” наших солдатів", – сказав член фракції Нільс Грюндер.

Ініціативу підтримали 178 депутатів, 485 виступили проти, троє утрималися.

Крилаті ракети Taurus вартістю 950 тисяч євро за штуку мають радіус ураження до 500 км. Вони призначені для завдання високоточних ударів з повітря по території противника без заходу в зону дії його протиповітряної оборони.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують передати Україні якомога більше військової допомоги до наступного року. Про це повідомляє видання CNN з посиланням на джерела серед американських чиновників.

У 2023 році представники адміністрації та Конгресу почали обговорювати, як спрямувати якомога більше допомоги Україні до січня 2025 року.

Як писали "Ми-Україна" раніше, збройним силам України передали майно білоруської компанії на понад 61 мільйон доларів, виявлене співробітниками Державного бюро розслідувань.

Мова про 412 вагонів з металевою продукцією, яку виявили під час досудового розслідування на території морського порту в Одеській області.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.