Палата представників США примусово затвердила постачання зброї до Ізраїлю

Палата представників США примусово затвердила постачання зброї до Ізраїлю

Палата представників США, яку очолює Республіканська партія, ухвалили законопроект, який змусить президента Джо Байдена надіслати зброю до Ізраїлю, критикуючи його за затримку постачання під час війни з ХАМАС. Законопроект схвалений 224 голосами проти 187, підкреслює розбіжності в політиці США щодо Ізраїлю напередодні виборів.

Про це повідомляє Reuters.

Палата представників США, очолювана республіканцями, 16 травня проголосувала за законопроект, який зобов'язує президента Джо Байдена надіслати зброю до Ізраїлю. Це сталося на тлі критики Байдена за затримку постачання бомб, оскільки він закликав Ізраїль зробити більше для захисту цивільного населення під час війни з ХАМАС.

Законопроект про підтримку безпеки Ізраїлю був ухвалений 224 голосами проти 187, переважно за партійною лінією. Шістнадцять демократів підтримали його, тоді як троє республіканців виступили проти. Хоча законопроект навряд чи стане законом, його ухвалення підкреслює глибокі розбіжності в США щодо політики Ізраїлю в рік виборів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прагне знищити бойовиків, які напали на Ізраїль 7 жовтня, внаслідок чого загинуло близько 1200 людей і було захоплено 253 заручників. За даними палестинської влади, під час ізраїльської компанії в Газі було вбито щонайменше 35 272 мирних жителів.

Республіканці звинуватили Байдена в тому, що він відвернувся від Ізраїлю після зіткнення з пропалестинськими протестами. Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що це катастрофічне рішення з глобальними наслідками й не може залишатися в силі.

Демократи, зі свого боку, звинуватили республіканців у політичній грі, стверджуючи, що вони спотворюють позицію Байдена щодо Ізраїлю. Лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс заявив, що республіканці несерйозно підходять до законодавчої роботи.

Попри затримку відправлення однієї партії бомб, Ізраїль все ще має отримати американську зброю на мільярди доларів. 14 травня Державний департамент передав пакет збройової допомоги Ізраїлю на 1 мільярд доларів на розгляд Конгресу.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, корабель Marianne Danica, завантажений зброєю для Армії оборони Ізраїлю, не впустили до іспанського порту Картахени.

Головне