Оцінка українського наступу в офіційних колах США відрізняється від ЗМІ, - посол

Оцінка українського наступу в офіційних колах США відрізняється від ЗМІ, - посол

Оцінка українського наступу в офіційних колах Сполучених Штатів відрізняється від тієї, яку дають йому американські ЗМІ.

Про це розповіла посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю "Лівому берегу".

"Є велика різниця між тим, що пишуть про наступ у пресі, і тим, як його оцінюють в адміністрації США, в Держдепі, у Пентагоні та в Об’єднаному комітеті начальників штабів. Оцінка Білого дому, міністра оборони Остіна та голови ОКНШ Міллі є досить позитивною", - зауважила вона.

За її словами, всі американські високопосадовці розуміють, що українські військові нині проводять найскладнішу операцію з часів Другої світової війни. Вони знають, що Україні протистоїть брутальний і чисельний агресор.

"Влада США знає, що кожен звільнений кілометр на всіх напрямках, і навіть те, що ми просто не даємо росіянам далі просуватися, – це величезний успіх. Саме так публічно оцінили контрнаступ і секретар Остін, і генерал Міллі після минулого засідання групи Рамштайн", - заявила Маркарова.

Втім, в Америці не превалює точка зору, що росія має бути зупинена за будь-яку ціну, і всі ресурси потрібно сфокусувати на тому, щоб Україна перемогла.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Маск заявив, що домовився про місце проведення його бою з Цукербергом.

Головне