Отримав подяку з рф: під Києвом затримали священника УПЦ МП

Отримав подяку з рф: під Києвом затримали священника УПЦ МП

У Київській області затримали священника колишньої Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Він планував заїхати в столицю.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України на сайті. Як зазначається, священника церкви, що раніше визнавала приналежність до Московського патріархату, кілька днів тому зупинили для перевірки прикордонники на в'їзді в столицю.

"Під час перевірки інформації в базах даних та відкритих джерелах, з’ясувалося, що уродженець Житомирщини 1974 року народження, донедавна був настоятелем одного з храмів так званої УПЦ МП на території Київщини", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ також розповіли, що є інформація щодо можливої причетності цього священника до диверсійної діяльності країни агресора на території України.

У його мобільному телефоні прикордонники також виявили номера російських операторів, літературу російського походження та подяку від голови тверської митрополії рф датовану 2023 роком.

"Для подальшої "сповіді" священника передали співробітникам СБУ", - додали в Держприкордонслужбі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, комісія Міністерства культури з приймання-передачі державного майна Лаври завершила свою роботу 6 червня. УПЦ МП мала звільнити святиню протягом трьох днів. Комісія перевірила та повертає в користування держави 79 розташованих на території Лаври об’єктів. Вони перебувають у різних станах. Адже УПЦ МП допустила самовільну перебудову, добудову, перепланування пам’яток культурної спадщини, а також зведення на території заповідника новобудов.

На Закарпатті депутати обласної ради проголосували за заборону діяльності в регіоні релігійних організацій, що пов’язані з росією. Так, рішення про заборону діяльності УПЦ МП на Закарпатті підтримали 47 депутатів із 51 присутнього в залі

Головне