Отруїли, ймовірно, через їжу: окрім дружини Буданова постраждали ще кілька співробітників ГУР, - ЗМІ

Отруїли, ймовірно, через їжу: окрім дружини Буданова постраждали ще кілька співробітників ГУР, - ЗМІ

Дружину керівника української розвідки Кирила Буданова - Маріанну - отруїли важкими металами через їжу. Окрім жінки аналогічні симптоми були виявлені також у кількох співробітників Головного управління розвідки МО, інформує "Українська правда". 

За даними, які видання отримало від власних джерел, початковий етап лікування Маріанна вже пройшла. 

"Оскільки дружина Буданова невеличка з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників: "вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються", - розповіли співрозмовники УП.

Раніше цього дня стало відомо, що речовини, які були виявлені у крові жінки не використовуються ані в побуті, ані у воєнній справі. Їх наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини. Нині правоохоронні органи займаються встановлення всіх обставин та розслідуванням справи.

Як відомо, сам очільник ГУР МО Кирило Буданов з 2014 року пережив більш як 10 замахів. Одним з замахів був ракетний удар по офісу ГУР, однак внаслідок нього ніхто зі співробітників розвідки не загинув.

Нагадаємо, раніше цього місяця стало відомо, що від 24 лютого 2022 року українські спецслужби перехопили інформацію про щонайменше шість планованих замахів на життя президента Володимира Зеленського.

Як писав "Ми-Україна" раніше, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія останнім часом активізувала діяльність своїх шпигунів на території України.  За його оцінкою, російські спецслужби використовують своїх агентів, аби вбити клин між політичним і військовим керівництвом України. Крім того, на меті стоїть розпалення антиурядових настроїв в українському суспільстві.

 

 

Головне