Осінь-2023 у Києві стала однією з найтепліших за всю історію спостережень

Осінь-2023 у Києві стала однією з найтепліших за всю історію спостережень

Осінь у 2023 році у Києві стала однією з найтепліших за всю історію понад 140-річних спостережень. Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Як зазначається, середня температура повітря цієї осені в Києві сягнула +11,4°С. Це на 2,7°С вище за середні багаторічні значення. Внаслідок цього осінь-2023 посіла друге місце серед найбільш теплих з 1881 року у Києві.

Загалом вересень, жовтень та листопад були теплішими, ніж зазвичай. Особливо це стосується вересня, оскільки він мав найбільше відхилення від норми – на 3,9°С. Найтеплішим днем було 24 вересня. Тоді максимальна температура після обіду сягнула +29,1°С. Водночас найхолоднішим днем осені цього року в місті був четвер, 23 листопада. У цей день мінімальна температура під ранок склала до 6,8°С нижче нуля.

На метеостанції також розповіли, що протягом вересня – листопада у столиці випало 172 мм опадів. Це приблизно 115 % кліматичної норми.

Стійкий перехід щоденної температури до морозів стався в Києві лише 19 листопада. Тоді розпочалась метеорологічна зима у столиці. Вона прийшла на 10  днів раніше за середньостатичну багаторічну дату.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, впродовж наступних днів в Україні очікується тривала морозна погода без опадів, з легким снігопадом та снігом з дощем, який прогнозується починаючи з 7 грудня.

Головне