Орбан зустрінеться з Трампом після візитів до Путіна та Сі, - Bloomberg

Орбан зустрінеться з Трампом після візитів до Путіна та Сі, - Bloomberg

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує зустрітися з експрезидентом США Дональдом Трампом у Флориді 11 липня. Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Цей візит відбудеться менш ніж за тиждень після приїзду Орбана до Москви на зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним. Видання зазнає, що його приїзд до Трампа може посилити занепокоєння щодо ролі угорського прем'єра "як можливого посередника між Путіним і Трампом".

Зустріч відбудеться в резиденції Трампа Мар-а-Лаго після завершення саміту НАТО у Вашингтоні. Візит Орбана до Москви став однією з провідних тем обговорення на заході, де інші союзники обіцяли додаткову підтримку Україні у її протистоянні російській агресії.

За інформацією джерел, близьких до організації візиту, Трамп не просив Орбана про посередництво у питаннях мирної угоди між Україною та росією. Зустріч описується як неформальна.

Як у Трампа, так і в угорському уряді цю інформацію не коментували.

Візити Орбана до Путіна, Сі Цзіньпіна в Китаї та запланована зустріч з Трампом викликають критику з боку чиновників ЄС, які вважають, що такі дії можуть підірвати єдину позицію блоку з глобальних питань. Особливо це важливо, враховуючи, що з 1 липня Угорщина прийняла на себе головування в ЄС.

Нагадаємо, у березні Орбан вже приїздив до Трампа у Мар-а-Лаго, де останній показав угорському політику свою резиденцією, нагодував його вечерею та провів годинну зустріч зі старшими помічниками. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський розповів, що не може спрогнозувати майбутні дії Дональда Трампа, якщо його знову оберуть на посаду лідера США у листопаді, проте весь світ, включно з російським диктатором Володимиром Путіним, чекає на результати прийдешнього голосування.
 
 
 
 

 

Головне