Омбудсман застеріг українців від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених

Омбудсман застеріг українців від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених

Омбудсман застеріг українців від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує росія. Про це повідомив обдусмен Дмитро Лубінець.

"На мирних мітингах та у соціальних мережах варто ретельно дбати про те, аби ворог не довідався персональні дані, – прізвища, імена, звання, позивний, номер бригади, частини, місце дислокації, фото тощо", — повідомив Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що інформацією про персональні дані цікавляться шахраї заради наживи та російські спецслужби.

"Вона їм необхідна для того, аби й так нестерпні умови наших Захисників та Захисниць перетворити на ще гірші. Моральне приниження чи залякування за умов знання персональних даних військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив", — додав Лубінець.

Він зазначив, що моральне приниження чи залякування за умов знання персональних даних військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт № 11189, який пропонує передати кошти, виділені для політичних партій, на оборонні потреби. Про це повідомили в пресслужбі парламентської фракції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський 22 квітня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Головне