Олещук про вибухи у Криму: уражено пункт управління окупантів

Олещук про вибухи у Криму: уражено пункт управління окупантів

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив ураження російського пункту управління армії на аеродромі Саки, що в Криму.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Аеродром Саки! "Все цели сбиты!" На жаль, наші Повітряні Сили залишились ще без одного пункту управління в Криму! У черговий раз дякую нашим льотчикам за чудову роботу!", - йдеться в повідомленні Олещука.

Крім того, напередодні, ввечері 5 січня, про вибухи в тимчасово окупованій Євпаторії повідомляли місцеві мешканці. Йшлось про щонайменше 10 вибухів в місті. Також на опублікованому відео чути роботу російської ППО.

Нагадаємо, удари ЗСУ по Криму мали суттєвий вплив на ворожу систему захисту півострова і нині вона перебуває у режимі "екстреного переформатування". У росіян виникла потреба посилювати південний напрямок. Так, у Крим росіяни перекидають десантників та морпіхів, а на лівому березі Херсонщини до штурмів вони знову підключають бронетехніку. Проте українські позиції на захопленій противником частині Херсонської області залишаються сталими.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, напередодні в окупованому Криму було гучно та тривожно. 4 січня вибухи лунали у Севастополі, Євпаторії, Балаклаві та в районі мису Фіолент, ЗСУ підтвердили ураження пункту з'єднання російських окупаційних військ та складу боєприпасів. У Силах оборони півдня додали, що під час атаки у Севастополі також зазнала серйозних пошкоджень система оборони окупантів.

Головне