Олена Зеленська увійшла у топ-25 найвпливовіших жінок світу, - Financial Times

Олена Зеленська увійшла у топ-25 найвпливовіших жінок світу, - Financial Times

Перша леді України Олена Зеленська увійшла у топ-25 найвпливовіших жінок світу цього року за версією видання Financial Times.

Про це повідомило видання на своєму сайті. Дружина президента Зеленського увійшла в категорію "Героїні". Прем'єр-міністерка Естонія Кая Каллас розповіла в коментарі Financial Times, що в особистості Олени Зеленської її найбільше захоплює її чесність.

"Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну Зеленська сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це - прокинутися і побачити, як твоя батьківщина захоплюється імперіалістичним сусідом; не знати, коли й чи побачите ви наступного разу своїх близьких; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що", - пояснила Каллас.

Естонська прем'єрка зазначила, що як і її чоловік, Олена Зеленська стала світовим символом стійкості, а її лідерство у вирішенні проблеми психічного здоров’я українського суспільства під час агресивної війни росії є "життєво важливим".

Також Каллас у контексті роботи першої леді України, яка висвітлює страждання та депортацію українських дітей росією, поділилась власною родинною історією. За її словами, росіяни вивезли її матір до Сибіру, коли вона була немовлям.

"Вона надзвичайна уважна до деталей і вміє слухати. Тепер світ повинен послухати Зеленську і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію і припинити страждання", - додала Каллас.

Крім Зеленської, у список увійшло багато інших відомих жінок. Серед них - президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, австралійська актора Марго Роббі, письменниця Барбара Кінгсолвер, співачка Бейонсе, голова Федерального департаменту фінансів Швейцарії Карін Келлер-Зуттер тощо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська разом з військовим і політичним командування країни вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Головне