Окупованими залишаються 2800 населених пунктів, - Мінреінтеграції

Окупованими залишаються 2800 населених пунктів, - Мінреінтеграції

На вересень 2023 року під окупацією знаходиться 2804 населених пункти, які входять до складу 144 територіальних громад України.

Про це йдеться у відповіді Мінреінтеграції на запит Школи політичної аналітики Національного університету Києво-Могилянська академія.

Ця інформація стосується подій після початку повномасштабного вторгнення російської федерації. В Мінреінтеграції не надали дані про кількість українців, що перебувають на окупованих територіях.

Від початку вторгнення рф в Україну сили оборони вдалося звільнити 687 населених пунктів, які входять до 87 територіальних громад.

Нагадаємо, 11 вересня стало відомо, що в Україні обстежили близько 40% родючих земель на деокупованих територіях. Нині оглянули 188 600 гектарів.

До обстеження залучили понад 1 000 фахівців і 17 машин механізованого розмінування. Вони працюють у Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській областях.

Фахівці зʼясували, що понад 124 гектари земель потребують очищення. Уже очистили більше за 76 тисяч гектарів, але ще 7 800 га треба розмінувати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністерка з питань реінтеграції ТОТ закликала українців покинути Крим.

Головне