Окупанти виробляють десятки "Калібрів" на місяць, - Юсов

Окупанти виробляють десятки

Російська федерація за місяць виробляє десятки крилатих ракет "Калібр". Фактично все окупанти одразу випускають по Україні.

Про це розповів представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, росія на сьогодні не тільки має залишки ракет, але й налагодила їх виробництво, і намагається збільшити виробничі потужності.

"Налагоджено виробництво нових ракет і вони працюють над тим, щоб пробувати його збільшувати. Якщо говорити про "Іскандери", то це значно менші обсяги, ніж "Калібрів". Фактично все, що зараз виробляється, одразу випускається російськими терористами по Україні після певних пауз, які потрібні для накопичення і підготовки до наступних терористичних ударів", – наголосив Юсов.

Він зазначив, що росія за місяць виготовляє десятки "Калібрів", тоді як з "Кинжалами" та "Іскандерами" ситуація інша - їх випускають одиниці на місяць.

Нагадаємо, українському оборонно-промисловому комплексу з початку року вдалося наростити темпи виробництва боєприпасів у десять разів. Втім, цього все ще недостатньо для задоволення потреб війська.

“З січня по липень ми виробили вдесятеро більше, ніж за 2022 рік. Мовиться про міномети, гарматні снаряди та боєприпаси”, — зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше,  росіяни розмістили 200 військових у навчальних закладах Луганщини.

Головне