Окупанти привезли на ЗАЕС понад 600 бійців, готують їх до перекидання на Донбас

Окупанти привезли на ЗАЕС понад 600 бійців, готують їх до перекидання на Донбас

Російські окупанти привезли на захоплену ними Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) понад 600 бійців. За даними “Енергоатому”, там вони очікують перекидання на Донецький напрямок фронту.

Окрім того, загарбники продовжують облаштувати нові позиції позиції прямо на реакторах та зводити навколо них та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива фортифікаційні споруди.  

“На покрівлі п'ятого енергоблока вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал зі спецкорпусів потрапляє безпосередньо до енергоблоків. Крім того, рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива”, - йдеться у повідомленні. 

Російське окупаційне військо продовжує нехтувати усіма нормами на правилами ядерної та радіаційної безпеки.  

“Енергоатом” укотре закликав світову спільноту посприяти деокупації та демілітаризації ЗАЕС, а також визволенню міста Енергодар.

Нагадаємо, російські загарбники взялися активно скидати воду на Каховській ГЕС. Через стрімке зниження рівня води в однойменному водосховищі виникла загроза катастрофи на ЗАЕС.

Як відомо, велика кількість працівників відмовилась працювати на станції після окупації. А відтак наразі на ЗАЕС утворився дефіцит працівників, бо ядерників не так багато на ринку праці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українському Міноборони вважають, що Україна обов'язково отримає винищувачі. Відповідне рішення західні союзники приймуть за лічені місяці. За реалістичним сценарієм , цілком ймовірно, можемо отримати близько сотні бойових літаків. В контексті наявних у Заходу типів винищувачів, найбільш підходящими для України є Falcon F-16 та Gripen.

Головне