Окупанти запустили ІПСО про "евакуацію" із Запоріжжя

Окупанти запустили ІПСО про

росія запутила ще одну інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) проти України: мешканці Запоріжжя почали отримувати повідомлення про заплановану евакуацію з міста в грудні.

Цю інформацію надав Центр протидії дезінформації.

У повідомленнях стверджується, що в грудні жителі Запоріжжя мають бути евакуйовані до Одеси, Польщі та Німеччини, а найближчий рейс заплановано на 11 грудня 2023 року.

Після перевірки інформації Центр повідомляє, що жодної евакуації з міста не передбачено. Такі повідомлення є частиною російської ІПСО, спрямованою на поширення панічних настроїв серед населення.

В Центрі підкреслили, що у разі отримання подібного повідомлення необхідно утриматися від переходу за наданим посиланням, а замість цього блокувати номер телефону, з якого надійшло SMS.

photo_2023-12-09_14-20-38.jpg (155 KB)

Нагадаємо, рф запускає новий фейк щодо причин призупинки обмінів військовополоненими.

Мета російських спецслужб полягає в тому, щоб дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та висіяти недовіру до державних органів, які відповідають за організацію обмінів полоненими.

Представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес, виправдовуючи свою бездіяльність. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у мережі поширюють ворожий фейк про те, що українцям нібито почали приходити повістки в застосунку "Дія". Зокрема, в Telegram-каналах розповсюджують відео з дезінформацією.

Головне