Окупанти замінували власні дамби на Бєлгородщині, - ОТУ "Харків"

Окупанти замінували власні дамби на Бєлгородщині, - ОТУ

Російські сили замінували власні дамби в Бєлгородській області, Ймовірно, окупанти готуюються до провокацій, щоб пізінше звинуватити Україну у спричиненні екологічних та гуманітарних проблем.

Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев.

Він зазначив, що російські військові не лише активно зміцнюють оборонні споруди навколо Бєлгорода, але й мінують гідротехнічні об'єкти.

"Це можна розцінити як "закладку" на майбутнє - якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що рф готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чигиринська АЕС: чому закинули атомну станцію і місто Орбіта та як їх відновлять

Саранцев підкреслив, що такі дії можуть бути спрямовані на мобілізацію населення та відволікання уваги від внутрішніх проблем. Підрив дамб може викликати великі повені, затоплення населених пунктів і призвести до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, в Україні почали надходити електронні листи, які начебто надіслані від ДСНС. У цих повідомленнях йдеться про ракетний обстріл Рівненської АЕС, що нібито спричинив підвищений рівень радіації, а також надаються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія використовує псевдоукраїнські сторінки у соцмережах для інформаційних маніпуляцій.

Головне