Окупанти вранці обстріляли Куп'янщину: є загиблі та поранені

Окупанти вранці обстріляли Куп'янщину: є загиблі та поранені

Російське окупаційне військо 13 лютого вранці накрило з артилерії село Курилівка у Куп'янському районі Харківської області. Під ударом опинилось місцеве фермерське господарство, загинули цивільні.

Як розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, вогонь по населеному пункту росіяни відкрили о 7:30 ранку.

"Загинули двоє цивільних чоловіків. Ще один цивільний чоловік віком 36 років та жінка отримали вибухові травми, їх стан оцінюється як середній", - уточнив він. 

В цілому минулої доби військовослужбовці рф гатили з мінометів та артилерійських систем по близько 15 містах та селах Харківщини, вогневого ураження зокрема зазнали Глибоке, Уди, Вовчанськ, Козача Лопань, Лук’янці,, Синьківка та інші. Так, пізно ввечері 12 лютого противник обстріляв Куп'янськ, внаслідок обстрілу руйнувань зазнав приватний будинок.

Нагадаємо, ворог у ніч з 12 на 13 лютого вчергове атакував Україну "шахедами". Противник використав для завдання ураження 23 ударних БпЛА, українська ППО збивала засоби повітряного нападу в трьох областях. В цілому за ніч українські захисники неба знищили 16 ударних безпілотників агресора. Не минулось без влучань. 

Так, у Дніпрі дрони-камікадзе поцілили в об'єкт енергетичної інфраструктури. Міська влада на тлі прийдешнього зниження температури вирішила евакуювати лікарню та закрити навчальні заклади. 13 лютого вранці окупанти накрили з артилерії Нікополь Дніпропетровської області. Внаслідок ворожого вогню загинула людина - 64-річний чоловік.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупати 13 лютого утримують на бойовому чергуванні у басейні Чорного моря чотири кораблі

Головне