"Прильоти" у Дніпрі: після нічної атаки евакуюють медзаклад і закривають школи

Російське окупаційне військо вночі 13 лютого масовано атакувало Дніпро та область дронами-камікадзе. ППО відпрацювала по 10 "шахедах", але зафіксовано і "кілька влучань у Дніпрі", розповів очільник Дніпропетровської області Сергій Лисак.

Він уточнив, що в результаті обстрілу постраждав один з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури. На місці "прильоту" зайнялась пожежа, надзвичайникам вдалось її загасити. 

"Поцілив агресор і по інфраструктурному об'єкту. Там також зайнялося. Вогонь оперативно загасили", - додав Лисак. 

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що через нічні влучання було прийнято рішення евакуювати місцеву лікарню. У медичному закладі також буде злита система опалення. 

"Також зачиняємо школи. Бо за прогнозам найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде", - зазначив він.

Філатов нагадав, що у місті працюють Пункти незламності, всього їх наразі розгорнуто понад 100. Знайти найближче можна скориставшись застосунком "Дія". 

"Там є генератори. Заготували й запас палива для них. Його вистачить на три дні безперебійної дії пристроїв", - запевнили в ОВА.

Нагадаємо, 13 лютого вранці окупанти накрили з артилерії Нікополь Дніпропетровської області. Внаслідок ворожого вогню загинула людина - 64-річний чоловік.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 12 на 13 лютого знову атакувало Україну "шахедами". Противник використав для завдання ураження 23 ударних БпЛА, українська ППО збивала засоби повітряного нападу в трьох областях. В цілому за ніч українські захисники неба знищили 16 ударних безпілотників агресора.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.