Чотири кораблі ворога у Чорному морі: чи є носії ракет "Калібр"

Чотири кораблі ворога у Чорному морі: чи є носії ракет

Окупанти утримують на бойовому чергуванні у басейні Чорного моря чотири кораблі. Відповідні дані станом на ранок 13 лютого наводять ВМС ЗС України. 

Одне з чотирьох суден противника має на борту високоточне озброєння. Сукупний потенційний залп становить вісім крилатих ракет типу "Калібр". 

В акваторії Азовського моря нині знаходиться один ворожий плавзасіб, корабель не становить ракетної загрози.

У Середземномор'ї на цю годині службу несуть два російські судна. Один з кораблів є ракетоносієм, потенційно може мати на поготові до запуску вісім ракет.

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

у напрямку Азовського моря – дев'ять кораблів, чотири з яких йшли з протоки Босфор;
у напрямку Чорного моря - 14 суден, п'ять з них попрямували до Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - нагадують у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, 12 лютого вранці росіяни утримували на бойовому чергуванні у Чорному морі два фрегати-носії ракет - "Адмірал Макаров" та "Ессен". Пізніше того ж дня окупанти поповнили корабельне угруповання ще одним судном - малим ракетним кораблем. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 12 на 13 лютого знову атакувало Україну "шахедами". Противник використав для завдання ураження 23 ударних БпЛА, українська ППО збивала засоби повітряного нападу в трьох областях.

Головне