Окупанти вивозять дітей з ТОТ у віддалені регіони рф під виглядом “евакуації”, - ЦНС

Окупанти вивозять дітей з ТОТ у віддалені регіони рф під виглядом “евакуації”, - ЦНС

Російські окупанти утримують понад 23 тисячі громадян України у пунктах тимчасового розміщення на території рф, зокрема 6127 дітей. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Переважно українці були силоміць вивезені з тимчасово окупованих територій України під виглядом "евакуації". Однак, умови утримання у цих пунктах не відповідають стандартам безпеки та комфорту, а головною метою кремля є асиміляція українців у російське суспільство і використання їх як дешеву робочу силу.

“Головна ціль окупантів – якомога більше українців асимілювати в російське суспільство, використовувати як дешеву але надійну робочу силу”, - додали ЦНС.

Також у Центрі наголосили - рф планує збільшити кількість таких пунктів тимчасового розміщення з 314 до понад 400, виділивши для цього кошти з федерального бюджету.

“Міжнародне право забороняє переміщення людей з окупованих територій, незалежно від їхнього віку чи стану здоров’я. Примусове переміщення цивільних без вагомих причин може вважатися воєнним злочином, а в окремих випадках – злочином проти людяності”, - зазначають у ЦНС.

Нагадаємо, російські окупанти створюють у школах Мелітополя, який третій рік перебуває під їхнім контролем, казарми для дітей.

Як повідомляв "Ми-Україна", російські окупанти на тимчасово окупованих територіях України вдаються до нових загроз щодо українців, які відмовляються отримувати паспорти рф. Гауляйтери планують створити спеціальний реєстр "нелегальних іноземців", куди мають вносити громадян України, які не піддалися тиску з боку окупаційної влади.

Головне