Окупанти вивели у Чорне море п'ять кораблів: чи є ракетоносії

Окупанти вивели у Чорне море п'ять кораблів: чи є ракетоносії

Російське військо утримує на бойовому чергуванні в Чорному морі п'ять кораблів та ще один - в Азовському. Відповідна дані станом на ранок понеділка 30 жовтня наводять Військово-морські сили ЗС України. 

Серед зазначеного угруповання зафіксовано один корабель-носій високоточного озброєння. 

Окупаційне військо також вивело три кораблі на чергування у Середземне море. Споряджене "Калібрами" має на борту до восьми одиниць крилатих ракет. 

коралі.jpg (70 KB)

Як відомо, російське окупаційне військо рекордно довго не використовало для завдання ударів по Україні стратегічну авіацію, йдеться про період у понад місяць. Провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко пояснив, що головним чинником стала тепла погода. За його словами, оскільки більшість ракет українські захисники збивають, росіяни будуть старатися наносити масовані удари в критичні моменти.

Експерт також додав, що в росіян немає вже такого запасу ракет, як було перед початком війни. Якщо раніше мова йшла про тисячі, то зараз мова йде про сотні. Але вони роблять ставку на балістику, якої в них небагато і ми не можемо від неї ефективно захищатися.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Одеса вранці 30 жовтня пережила черговий ракетний удар. У місті пролунала серія гучних вибухів. У Повітряних силах ЗС України допускають, що росіяни могли вдарити балістикою. 

Головне