Окупанти перекидають техніку з Маріуполя в бік Бердянська, - Андрющено

Окупанти перекидають техніку з Маріуполя в бік Бердянська, - Андрющено

У Маріуполі виявлено переміщення російської техніки, зокрема, танків сучасних модифікацій, які проїжджали через місто в напрямку Бердянська.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, протягом цього вихідного дня було зафіксовано переміщення щонайменше п'яти сучасних танків через місто в напрямку Бердянська.

Також було окремо зафіксовано транспортування шести танків на лафетах в напрямку Бердянська через село Урзуф у Маріупольському районі без попереднього зафіксування їх руху через Маріуполь.

Варто зауважити, що російські окупанти вирішили посилити на тимчасово захоплених територіях охорону колаборантів. Зокрема, окупанти вирішили охороняти голів так званих "виборчих комісій".

Водночас у ЦНС наголосили - жодна охорона не дасть колаборантам уникнути покарання за зраду.

За звітом Херсонської обласної військової адміністрації, протягом останньої доби область була піддана 71 обстрілу з боку російських військ, які випустили 288 снарядів, використовуючи міномети, артилерію, "Гради", танки, ЗУ-23-2, авіацію та безпілотники, включаючи 6 "шахідів". У напрямку Херсону було випущено 16 снарядів.

Російські війська націлювали свої атаки на житлові квартали населених пунктів області та територію заводу в Херсоні. За минулу добу внаслідок російської агресії загинула одна людина, а двоє отримали поранення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у результаті артобстрілу, який відбувся увечері 24 грудня в селі Чорнобаївка Херсонського району, загинула 37-річна жінка. Також унаслідок артобстрілу були пошкоджені приватні будинки та господарські споруди.

Головне