Окупанти нав'язують дітям на окупованих територіях уроки, де вчать вбивати, - ЦНС

Окупанти нав'язують дітям на окупованих територіях уроки, де вчать вбивати, - ЦНС

Окупанти на тимчасово окупованих територіях України запровадили уроки "патріотизму", де навчають дітей вбивати ворога. Для цього залучають бойовиків і священиків московського патріархату.

Про це повідомляє Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях України окупаційна влада проводить пропагандистські уроки, де дітей навчають вбивати ворога. На цих уроках використовуються наративи на кшталт: "Вбивати ворога — це не гріх". До участі залучають бойовиків так званої "сво".

Окрім учасників війни проти України, масштабну акцію розгорнули на тимчасово окупованій території Запорізької області московські попи. У Мелітополі “батюшки”, які водночас є військовослужбовцями росгвардії, закликають дітей вступати до лав російської армії.

Метою таких уроків є формування у молоді лояльності до російської агресії та створення викривленого уявлення про війну як щось "правильне" та виправдане. Виховання дітей у такому дусі грубо порушує міжнародні стандарти освіти та прав людини, адже окупанти свідомо спотворюють моральні принципи та нормалізують насильство.

Нагадаємо, на Сумщині російське окупаційне військо вдень 5 жовтня атакували рейсовий автобус маршруту. Безпілотник скинув вибуховий пристрійї та від вибуху  постраждало троє пасажирів: 65-річний чоловік та дві жінки віком 54 і 63 роки.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни погрожують позбавити пенсій осіб з інвалідністю на окупованих територіях.

Головне