Окупанти хочуть захопити радіочастоти на окупованих територіях України

Окупанти хочуть захопити радіочастоти на окупованих територіях України

Російські окупанти хочуть захопити радіочастоти на окупованих територіях України, зокрема в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму. 

Про це повідомила пресслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на сторінці у Facebook.

Як зазначається, російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій заявила про проведення в середу, 29 листопада, і в середу, 20 грудня, цього року конкурсів на наземне ефірне мовлення з використанням 111 радіочастот. Усі вони розміщені на окупованих територіях.

У Нацраді повідомили, що встановлення та використання радіомовних станцій без ліцензії Національної ради є забороненими. Крім того, це є грубим порушенням росією пункту 18.1 Регламенту радіозв’язку.

Раніше росія вже проводила схожі конкурси. Це відбувалось у 2014 році після захоплення території Кримського півострова. На тимчасово окупованих територіях наразі вже нелегально ведуть мовлення 20 пропагандистських телеканалів російської федерації.

Нагадаємо, російська адміністрація перевезла на тимчасово окуповані території України більше 100 000 мігрантів із Азії. Таким чином ворог намагається змінити демографічний склад населення. Більшість мігрантів з Азії займається будівництвом, але у майбутньому росіяни планують мобілізувати.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупаційна армія російської федерації ставить на облік все чоловіче населення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області для подальшої мобілізації їх на передову, заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Головне