Окупанти через місяць-півтора можуть стати в оборону, - командувач Нацгвардії

Окупанти через місяць-півтора можуть стати в оборону, - командувач Нацгвардії

Російське окупаційне військо через місяць-півтора не зможе проводити активні наступальні дії на багатьох фронтах одночасно, тому перейдуть в оборону.

Про це повідомив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко в інтерв'ю Укрінформу.

"Важко. Але ж наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора - і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати", – зазначив він.

За його словами, потрібно шукати слабкі місця ворога і уникати сильних.

На його думку, українці повинні адаптуватися, змінювати модель управління, ставити нові завдання: якщо щось не працює, потрібно діяти асиметрично. Але кардинальні зміни потребують часу, особливо якщо мова йде про системні зміни.

Відповідаючи на питання щодо поліпшення ситуації з фортифікаціями в Україні, Півненко сказав, що при переході до оборони потрібно робити укріплення максимально міцними:

"Ми на цьому робимо акцент. Ми маємо розуміти, що є лінії оборони, є безпосередньо ті фортифікації, які роблять бійці і наші інженерні підрозділи самостійно. Якщо буде нормально обладнана позиція, то шансів на її виживання набагато більше. А ще потрібні ж запасні позиції. Коли ми вигнали ворога з Харківщині (у 2022-му році), смуга оборони нашої бригади була близько 70 км. Але ми підвозили матеріали, обладнували, укріплювали позиції".

Півненко впевнений, що Україна вистоїть. Він підкреслив важливість розвитку.

"Якщо ми будемо на крок попереду і думати про майбутнє, то все буде добре. Найважливіше зараз – це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівля озброєння, виробництво військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів," – сказав він.

Командувач Національної гвардії також додав, що військові працюють над створенням резервів та вчаться.

"Наше завдання як військових – мати боєздатні підрозділи, бригади, які здатні ефективно виконувати завдання на фронті, здатні обороняти нашу державу", – підсумував Півненко.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, удар по порту Кавказ у Краснодарському краї та знищення порома "Славянин" призведе до логістичних труднощів для росії у постачанні її окупаційних сил на півдні України.

Головне