Окупанти атакували підстанцію на Запорізькій АЕС, станція на межі блекауту

Окупанти атакували підстанцію на Запорізькій АЕС, станція на межі блекауту

Внаслідок російського обстрілу на окупованій Запорізькій атомній електростанції була пошкоджена підстанція, що призвело до знеструмлення лінії живлення ЗАЕС. Про це повідомили в Міненерго.

Станція опинилася на межі повного знеструмлення.

Міністр енергетики Герман Галущенко охарактеризував цей інцидент як "черговий акт російського тероризму" та наголосив на загрозі аварії на ЗАЕС. Він закликав до негайного виконання резолюції МАГАТЕ та повернення станції під контроль України.

"Безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива лише під контролем України", - підкреслив Галущенко.

Наразі українські енергетики докладають усіх зусиль для ліквідації наслідків атаки та якнайшвидшого відновлення повноцінного електропостачання станції.

"Черговий акт російського тероризму створив загрозу аварії на окупованій Запорізькій АЕС. Вимагаємо негайно виконати резолюцію МАГАТЕ і повернути окуповану АЕС під український контроль. Безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива лише під контролем України", — заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у середмісті Херсона 1 жовтня окупанти атакували ринок, внаслідок чого щонайменше семеро людей загинули.

 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.