Офіс генпрокурора передав у Міноборони понад 170 млн гривень

Офіс генпрокурора передав у Міноборони понад 170 млн гривень

Офіс Генерального прокурора України передав у Головного управління розвідки Міністерства оборони 171 млн гривень арештованих коштів. Їх вилучили в межах досудового розслідування щодо протиправної діяльності групи українських компаній. Вони афілійовані до державного інвестиційного банку рф.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, йдеться про справу, під час ведення якої було заарештовано банківські рахунки. У відомстві розповіли, що у 2010 році російський державний банк фінансував угоду з придбання контрольного пакету акцій для однієї з найбільших металургійних корпорацій в Україні. Це було зроблено через наближені до банку структури. Вона керувала 40 підприємствами. Усі вони знаходяться на території Донецької та Луганської областей.

Вже в 2021 році за ініціативи компаній, які керують росіянами, було розпочато процедуру банкрутства корпорації. Тоді її власники намагались вивести з України 171 млн гривень. Ці гроші були власністю корпорації та знаходились на рахунках приватного нотаріуса. 

Під час слідства ці рахунки заарештували. Гроші на них передали на потреби української розвідки для забезпечення обороноздатності країни. 

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд арештував 1,5 млн доларів криптоактивів колишнього очільника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, організовану групу з чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в 35 тис. доларів за зняття арешту з майна. Суддів було викрито в середу, 29 листопада прокурорами САП та детективами НАБУ.

Головне