Офіс Генпрокурора надіслав до Інтерполу запит на арешт депутата-втікача

Офіс Генпрокурора надіслав до Інтерполу запит на арешт депутата-втікача

Україна просить Генеральний секретаріат Інтерполу про публікацію червоного оповіщення стосовно народного депутатан-віткача. Про це йдеться в Telegram-каналі Офісу генпрокурора.

“Офіс Генпрокурора, згідно з міжнародними договорами про видачу правопорушників, звертається до низки відповідних країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт народного депутата, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця, з метою його подальшої видачі Україні”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, за погодженням з Офісом Генпрокурора до обліків Генерального секретаріату Інтерполу  внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо зазначеного народного депутата України.

Зазначається, що Печерський районний суду  Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, після чого було ініційовано процедуру його розшуку, в тому числі міжнародного.

Нагадаємо, що правоохоронні органи встановили осіб, які допомогли народному депутату Артему Дмитруку виїхати за межі України. Їм висунули підозру.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, працівники Державного бюро розслідувань оголосили в міжнародний розшук народного депутата України, підозрюваного у серії нападів на громадян, зокрема правоохоронців, та замаху на викрадення вогнепальної зброї.

Головне