Очаків не менш "суворий", ніж Миколаїв: у місті досі залишаються близько 7000 людей, - Кім

Очаків не менш

Ситуація в Миколаєві та області назагал є спокійною, під невпинним обстрілами залишаються Очаківська та Куцурубська громади. Скільки людей проживають в Очакові нині та як їм це вдається розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Очаків не менш суворий, ніж Миколаїв, тому там з 15 000 проживають на зараз 7000 приблизно. Частина людей при обстрілах на ніч виїжджає у сусідні громади - за 5-10 км - і повертається на роботу зранку. Я там був, вони працюють вдень та відновлюють місто", - зазначив він.

За минулу добу у небі над Миколаївською областю українські захисники знищили вісім ворожих дронів, серед яких чотири "Ланцети". 5 липня противник п'ять разів накривав Очаківську громаду вогнем: вранці та вдень - з артилерії, ввечері - з мінометів. Обійшлося без жертв та руйнувань. Власне Очаків пережив артилерійські обстріли вчора о 9:11, 16:08, 20:05 та сьогодні вночі, о 01:40.

Двічі було атаковано один з населених пунктів Куцурубської громади. Внаслідок атаки у ньому загрілася суха трава, люди не постраждали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, відома українська співачка Христина Соловій повідомила, що потрапила під ракетний удар по Львову. За її словами, під час обстрілу міста у її квартирі ударною хвилею повибивало вікна.

Загалом внаслідок атаки "Калібрами" по обласному центру було пошкоджено 35 будинків, серйозно уражені 60 помешкань у них та 50 автомобілів містян. Нині відомо про загибель чотирьох людей, на місці влучання триває пошуково-рятувальна операція.

Головне