Обстріл Павлоградщини: десятки тисяч людей залишились без світла 

Обстріл Павлоградщини: десятки тисяч людей залишились без світла 

Військовослужбовці рф пізно ввечері 11 лютого атакували Дніпропетровську область дронами та ракетою. Під ударом опинились Павлоградський та Новомосковський райони, в останньому ППО збила російську ракету. 

Як розповів очільник місцевої ОВА Сергій Лисак, в результаті ворожого вогню на енергетичному об'єкті сталась пожежа. Надзвичайники її загасили, проте частина населення залишились без світла та води.

"Без світла в Павлоградському районі залишаються близько 29 000 абонентів. У Тернівці – 10 000 абонентів без води", - зауважив він. 

Енергетики наразі докладають максимальних зусиль для відновлення подачі електрики в оселі людей.

Про атаку в ОВА повідомили о 23:13. Місцева влада заявила про потребу переведення медичних закладів на альтернативне живлення.

Як відомо, російське окупаційне військо у ніч з 11 на 12 лютого атакувало Україну ударними БпЛА та ракетами. ППО відпрацьовувала по ворожих засобах повітряного нападу в шести областях, зокрема і на Дніпропетровщині. В цілому для атаки окупанти використали 17 "шахедів", одну високоточну авіаракету Х-59 та зенітні керовані ракети С-300. 

На півдні країни українські захисники неба збили п'ять "шахедів": чотири в межах повітряного простору Миколаївщини та ще один - на Вінниччині. Шість ворожих дронів було знищено над Павлоградським районом.

Нагадаємо, росія скоротила корабельне угруповання в Чорному морі. Станом на ранок 12 лютого в Чорноморській акваторії службу несуть п'ять суден ворога, тоді як напередодні їх було 14.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої бойової доби втрати рф у війні проти України збільшились ще майже 900 бійців. Сили оборони України також знищили 10 танків, понад два десятки бойових броньованих машин, шість артилерійських систем та 45 дронів.

Головне