Оборонні потреби та Формула миру: Єрмак розповів про зустріч із Салліваном

Оборонні потреби та Формула миру: Єрмак розповів про зустріч із Салліваном

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про зустріч з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном у Давосі у вівторок, 16 січня.

Про це Єрмак заявив у своєму Telegram-каналі. За його словами, протягом років роботи з Салліваном було вироблено дуже системний та ефективний механізм взаємодії. 

"Від самого початку широкомасштабного вторгнення ми з Джейком на зв‘язку 24/7. Він завжди включений в процес", - розповів керівник ОП.

Він також зазначив, що завдяки зброї, про яку вдалося швидко домовитися, значна кількість знищеної російської бронетехніки тепер стоїть в полях. І такої російської техніки буде ще більше.

Під час зустрічі в Давосі Андрій Єрмак та Джейк Салліван обговорили ситуацію на фронті, оборонні потреби України та роботу щодо української Формули миру. Керівник Офісу президента України висловив подяку раднику президента США за його професійність, щире відкрите спілкування і його роботу для допомоги Україні на тлі російського повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 16 січня, зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Давосі (Швейцарія). Під час зустрічі Зеленський і Столтенберг обговорили, зокрема, ситуацію на полі бою та посилення української протиповітряної оборони на тлі масованих обстрілів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президентка Швейцарії Віола Амхерд повідомила, що їхня країна надасть Україні допомогу у розмірі 1,5 млрд франків (приблизно 1,6 млрд євро) протягом періоду з 2025 по 2028 рік.

Головне