Оборонна німецька компанія Rheinmetall виготовить для України 100 тисяч боєприпасів

Оборонна німецька компанія Rheinmetall виготовить для України 100 тисяч боєприпасів

Оборонна німецька компанія Rheinmetall виготовить для України 100 тисяч мін для мінометів калібру 120 мм. Про це повідомляє виробник.

Угода є частиною пакета військової допомоги на суму 400 мільйонів євро для ЗСУ.

"Це замовлення, вартість якого вимірюється менше тризначного діапазону мільйонів євро, є частиною нещодавнього пакета в розмірі 400 мільйонів євро для українських Збройних сил", – йдеться в повідомленні.

Поставки розпочнуться найближчим часом і будуть тривати упродовж наступних двох років. Обсяг поставок може становити трохи більш як 4000 снарядів на місяць.

Нагадаємо, уряд Словаччини під керівництвом Роберта Фіцо відмовляється надавати Україні 14-й пакет військової допомоги на суму 40,3 мільйона євро (його схвалив попереднє міністерство оборони країни.) 

Цей пакет мав включати 4 мільйони одиниць набоїв калібру 7,62 мм, 5172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 мм, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", восьми мінометів та 1200 мін.

Як писали "Ми-Україна", міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лабіб у Брюсселі заявила, що її країна планує передати Україні 1,7 млрд євро податків із російських активів.

Про відповідну заяву повідомило Міністерство закордонних справ України в результаті переговорів у Брюсселі Лабіб та очільника МЗС України Дмитра Кулеби. Як зазначається, лідери відомств поговорили про майбутнє головування Бельгії у Раді Європейського Союзу про те, що просування членства України в Євросоюзі стане одним із ключових пріоритетів.  

 

 

Головне