Обмежень немає вже декілька днів поспіль: в YASNO розповіли про стан енергосистеми України

Обмежень немає вже декілька днів поспіль: в YASNO розповіли про стан енергосистеми України

Ситуація в енергосистемі України покращується, наразі в регіонах майже немає генераційних обмежень електроенергії. Про це повідомив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко.

"Уже кілька днів поспіль "Укренерго" не формує ліміти для регіонів. За повідомленнями Міненерго та "Укренерго", зараз у роботі усі дев’ять енергоблоків атомних електростанцій, працюють додаткові блоки на деяких ТЕС, більш активно працюють ГЕС. Це все дає змогу виробляти більше електроенергії", - зазначив Коваленко.  

При цьому він наголосив, що попри покращення в енергосистемі, вона вже ще неспроможна працювати безперебійно. Наприклад, у декількох районах Києва є дефіцит пропускної спроможності мереж, через що можливі локальні відключення світла згідно з графіками.

Нагадаємо, під час останньої ракетної атаки рф 10 лютого було зафіксовано влучання по енергооб’єктах у шести областях України. Через це в регіонах запровадили аварійні відключення світла. 

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр енергетики Герман Галущенко прогнозує, що з настанням тепла ситуація з електропостачанням в Україні покращиться. За словами міністра, традиційно навесні та влітку споживання електрики зменшується. Однак точно сказати, чи триватимуть в нашій країні відключення світла в прийдешні теплі пори року важко, це залежатиме від дій ворога. 

Росія з осені минулого року обстрілює енергетичну інфраструктуру України. Окупанти намагалися залишити українців на зимовий період без світла та тепла, знищивши наші ТЕС і ТЕЦ, однак у них нічого не вийшло. Після деяких ракетних атак населенню України доводилося залишатися без світла та води на декілька днів. Однак надзусиллями енергетиків все вдавалося відновлювати у максимально короткі терміни.

Головне