Обіцяного мільйона не буде: Bloomberg дізнався, скільки снарядів ЄС передасть Україні до березня

Обіцяного мільйона не буде: Bloomberg дізнався, скільки снарядів ЄС передасть Україні до березня

Євросоюз не виконає дану Україну обіцянку щодо передачі 1 000 000 боєприпасів до настання весни 2024 року. Як пише Bloomberg, до вказаної дати отримаємо 600 000 снарядів.

Видання зазначає, що це відбувається на тлі постійних затримок виробництва та виснаження запасів.

За словами європейських дипломатів, на зустрічі міністрів оборони у Брюсселі цього тижня вони можливо спробують збільшити загальний обсяг постачань, проте ціль в один мільйон, встановлена торік, досягнута не буде. 

Дослідниця Rand Corp. та офіцерка резерву армії США Енн Марі Дейлі, наголосила, що якщо Силам оборони Україні бракуватиме снарядів, то "бій буде нечесним". За її словами, російське військо продовжуватиме обстріли, "поки його піхота атакуватиме українські позиції".

Водночас західні чиновники не вважають, що у Москви вистачить для досягнення будь-яких суттєвих успіхів на фронті, у разі "якщо оборона України не впаде".

Як відомо, на додачу до проблем із передачею боєприпасів, у США на декілька місяців через республіканців "загрузло" схвалення пакету допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів. 

Нагадаємо, станом на грудень 2023 року Україна отримала 480 000 боєприпасів з обіцяного мільйона від ЄС. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у січні зазначив, що оскільки Україна так і не отримала обіцяний мільйон боєприпасів, тепер вона вже може тиснути на лідерів країн, які обіцяли ці снаряди, однак так їх і не передали.   
 

Головне