Країни ЄС передали Україні 480 тисяч боєприпасів з обіцяного мільйона

 Країни ЄС передали Україні 480 тисяч боєприпасів з обіцяного мільйона

Країни ЄС передали Україні 480 тисяч боєприпасів з обіцяного мільйона. Про це повідомило Reuters. 

План складався з трьох частин. Постачання із запасів армій ЄС, інвестиції у власне виробництво й замовлення снарядів у збройових компаній за схемою спільних закупівель, яку координує Європейське оборонне агентство.

Разом ці схеми дали близько 480 тисяч боєприпасів — це менше половини запланованого, і залишилося близько чотирьох місяців.

Стверджують, що багато урядів ЄС не підкріпили заяви про довгострокову підтримку України.

Із власних запасів держави ЄС передали Україні близько 300 тисяч артилерійських снарядів, пише Reuters, а в межах спільних закупівель – лише 60 тисяч.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили новий безпековий пакет для України на 175 млн доларів. До нього увійшли артилерійські снаряди, протирадіолокаційні і протитанкові ракети, а також боєкомплект для ППО. 

Як зазначається на офіційному сайті Державного департаменту США, цей пакет допомоги може стати одним із останніх для України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Міністерство фінансів США запровадило нові антиросійські санкції. Обмеження стосуються мережі, яка допомагала рф купувати електроніку військового призначення. 

 

Головне