ОАЕ накрили зливи, в Омані через потужні опади вже загинуло 18 осіб

ОАЕ накрили зливи, в Омані через потужні опади вже загинуло 18 осіб

Сильні дощі та зливи накрили деякі частини регіону Перської затоки. В Омані внаслідок стихії загинули як мінімум 18 людей, а в ОАЕ  "велика вода" паралізувала рух автодорогами, затопила вулиці та навіть станції метрополітену.

Потужна злива накрила ОАЕ

Погіршення погодних умов стало спостерігатись в ОАЕ з вечора 15 квітня, пише The National News. Влада закликала людей підготуватися до нестабільних погодних умов протягом наступних двох діб. Вже 16 квітня країну накрило зливами. Школярів перевели на дистанційне навчання, службовців попросили працювати з дому. 

Одним з найбільш постраждалих еміратів з семи виявився Дубай. У деяких його районах зникло світло, місцевий аеропорт та центр нині схожі на море. 

Через негоду тимчасово повністю припинив роботу міжнародний аеропорт Дубая. Згодом його функціонування було частково відновлено. 

"Ми тимчасово скасовуємо прибуття рейсів сьогодні ввечері, поки погодні умови не покращаться. Вильоти продовжать працювати", - йдеться у заяві установи.

Очікується, що погода має покращитися до опівдня завтрашнього дня. 

Через негоду в Омані загинуло майже 20 людей

Сезон дощів в Омані зазвичай триває з грудня до березня, однак у квітні він також не є рідкістю. Зливи, які накрили країну 14 квітня вже призвели до загибелі не менше 18 осіб, з яких дев'ять школярів. Діти та водій загинули, коли їхній автобус змило повінню з дороги.

Місцевий Національний комітет з надзвичайних ситуацій повідомив, що рятувальні команди все ще шукають двох людей, які зникли безвісти. 

Влада Оману надала службовцям вихідний через погані погодні умови у низці провінцій, в інших частинах султанату працівників перевели на роботу з дому.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський Оренбург йде під воду, міська влада вдень 12 квітня оголосила про масову евакуацію.
 

Головне