Новий законопроєкт про мобілізацію більш збалансований: нардеп про те, як його змінили

Новий законопроєкт про мобілізацію більш збалансований: нардеп про те, як його змінили

Народний депутат України, заступник голови Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповів, як змінили новий законопроєкт про мобілізацію, і наголосив, що тепер він буде більш збалансований.

Він заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", що були запропоновані зміни зокрема щодо того, що має залишитись бронь і не повинні підлягати мобілізації ІІІ група інвалідності. Крім того, були пропозиції щодо того, що не має бути email-розсилки повісток.

"Перш за все, не мають бути порушені Конституційні права людини, які в минулому варіанті все ж порушуються. Але там залишаються все одно примусові заходи, тому що мобілізація - це не про бажання, це наш обов'язок", - наголосив Чернєв.

Нардеп також зазначив, що Комітет очікує, що Міністерство оборони врахує всі пропозиції парламенту до законопроєкту про удосконалення процедури мобілізації.

"Сподіваюсь, що всі пропозиції, які ми озвучили під час роботи з першою версією законопроєкту, який, чесно кажучи, був "сирим", були враховані. І ми побачимо новий збалансований законопроєкт, що буде більшої мірою сфокусований на мотиваційній частині для тих, хто має бути мобілізованим", - додав Єгор Чернєв.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив про необхідність продовження мобілізації в Україні. За його словами, "не можна навіть думати, що ми можемо обійтися без мобілізації".

 

Головне