Норвегія відправить два F-16 в Данію для навчання українських пілотів

Норвегія відправить два F-16 в Данію для навчання українських пілотів

Два винищувачі F-16 з Норвегії будуть відправлені до Данії з метою тренування українських пілотів у використанні цих літаків.

Про це повідомив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам, зазначає агенція Reuters.

"Норвегія направить два винищувачі F-16 до Данії для тренування українських пілотів у використанні цього американського літака", - йдеться у повідомленні.

Минулого року Норвегія оголосила про своє приєднання до зусиль Данії, Нідерландів та інших країн у забезпеченні літаків для потреб України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність F-16 в Україні залежатиме від зброї, яку нададуть з літаками: яка потрібна

Раніше Норвегія вже відправила 10 інструкторів до Данії для тренування українських пілотів, повідомив міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

Норвезькі ВПС замінили свої власні літаки F-16 на нові винищувачі F-35.

Нагадаємо, 1 січня Норвегія дозволила напряму продавати Україні зброю. 

Експортні ліцензії для прямих продажів видаватимуть після ретельної оцінки кожного випадку такого експорту. Країна буде надавати військову допомогу від власного уряду, через механізми міжнародного співробітництва та фінансування та внески від оборонної промисловості.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЄС включив до санкційного списку алмазодобувного гіганта рф та його гендиректора.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.