Норвегія виділила понад $190 млн на виробництво снарядів, зокрема, і для України

Норвегія виділила понад $190 млн на виробництво снарядів, зокрема, і для України

Норвегія виділила понад 190 млн доларів на виробництво артилерійських боєприпасів та збільшення своїх виробничих потужностей оборонної промисловості. Також країна має намір покрити певні потреби України.

Про це повідомила пресслужба норвезького уряду. Як зазначається, війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси.

"Уряд збільшить фінансову підтримку норвезької оборонної промисловості з метою нарощування виробництва боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

При цьому прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що 1 млрд норвезьких крон (95 млн доларів) буде виділено на конкретні проєкти на заводі Nammo, а інший мільярд норвезьких крон буде надано на інші проєкти в рамках оборонної промисловості Норвегії.

Напередодні уряд країни вже виділяв 1 млрд крон на збільшення виробничих потужностей через співфінансування проєктів ASAP. Наразі сума допомоги виробництву становить вже 3 млрд норвезьких крон.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам також зазначив, що посилення потенціалу оборонної промисловості країни є важливим як для України, так і для власної безпеки Норвегії.

"Зараз ми робимо внесок у значне збільшення виробничих потужностей на заводі Nammo для задоволення потреб Норвегії, союзників і України", - пояснив очільник Міноборони.

За останній рік уряд Норвегії уклав низку значних контрактів з виробником боєприпасів Nammo.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Норвегія мають намір посилити співпрацю в оборонній промисловості, заявляв очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров.

Головне