Німеччина відмовилася приймати Чемпіонат світу з фехтування через допуск представників росії та Білорусі

Німеччина відмовилася приймати Чемпіонат світу з фехтування через допуск представників росії та Білорусі

Німеччина відмовилася проводити Чемпіонат світу з фехтування серед жінок, оскільки у ньому будуть приймати участь представники росії та Білорусі. Відповідну заяву зробили у Федерації фехтування Німеччини.

Напередодні Міжнародна федерація фехтування дозволила російським і білоруським фехтувальникам брати участь у змаганнях.

"Обговорення останніх кількох днів після рішення Конгресу Міжнародної федерації фехтування знову дозволити участь росії та Білорусі викликало гарячі дискусії", - заявила очільниця федерації Клаудія Бокель.

Вона нагадала, що росія продовжує свою загарбницьку війну, а Німеччина залишається солідарною з Україною і її людьми. Саме тому інше рішення щодо чемпіонату неможливе.

"Ми хочемо надіслати чіткий сигнал, що ми хотіли б іншого результату, і що ми все ще бачимо багато відкритих питань щодо втілення (рішення, – ред.) світової асоціації, які роблять проведення турніру неможливим", - заявила Бокель.

"Як би ми не хотіли представити наших найкращих спортсменів німецькій публіці та дати їм можливість використати домашню перевагу на шляху до Олімпійських ігор у Парижі, обставини змушують нас вчинити інакше", - зазначила очільниця Федерації фехтування Німеччини.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з фехтування серед жінок повинен був пройти у перші вихідні травня в Таубербішофсхаймі.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сейм Литви хвалив резолюцію, яка закликає не допустити повернення російських та білоруських спортсменів до Олімпіади-2024. У Литві наголосии, що для представників країн-агресорів не може бути нейтрального прапора.

Головне