Німеччина передасть Україні ще 20 БМП Marder, – ЗМІ

Німеччина передасть Україні ще 20 БМП Marder, – ЗМІ

Концерн Rheinmetall отримав від Міністерства оборони Німеччини замовлення на підготовку до відправлення Україні 20 бойових машин піхоти Marder.

Про це повідомляє RND.

За попередніми данимми, БМП мають доставити в Україну до кінця липня.

Концерн Rheinmetall модернізує для України старі танки, які використовуються на фронті, пише видання.

Наразі Україні вже поставлено 40 Marder: 20 – зі складу Rheinmetall, і ще 20 – зі складів Бундесверу.

До кінця липня також планується відправити Україні першу партію з 10 000 боєприпасів калібру 35 мм для зенітної самохідної установки Gepard, повідомляє RND. Загалом Rheinmetall має контракт на поставку 300 000 боєприпасів.

Нагадаємо, Миколаївщину частково підтопило внаслідок руйнування росіянами Каховської ГЕС.
У зв’язку з підривом окупантами Каховської ГЕС міст у селі Єлизаветівка Миколаївської області зруйновано, в селі Галаганівка повністю затоплений.

За словами начальника Снігурівської МВА Івана Кухти, постраждали мости між селами – у Єлизаветівці його зруйновано повністю, а в Галаганівці – затоплено. На відео міст біля Нововасилівки.

Наразі сполучення функціонує між Снігурівкою та Василівкою, Євгенівкою, Павлівкою й селом Тамарине. Евакуація населення триває.

Кухта додав, що в громаді проводять евакуацію мешканців трьох будинків, 43 городи підтоплені вода прибуває до будинків. Оперативний штаб продовжує працювати цілодобово.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Румунії ввечері у вівторок, 6 червня, стався потужний землетрус. Його магнітуда сягнула 5,2 за шкалою Ріхтера.

Головне